Moben-app

Wil je makkelijk inzicht in je energieverbruik en heb je een slimme meter? Via de Moben energieverbruiksmanager-app zie je in handige overzichten wat je energieverbruik per uur, dag, week, maand en jaar is.

Via onze gratis en gebruiksvriendelijke app krijg je direct toegang tot deze overzichten. Via de app kun je je slimme meter scannen, registreren en snel van start. Wij starten vervolgens direct met het uitlezen van je slimme meter en het analyseren van die gegevens. Al snel kunnen we je adviezen op maat geven om te verduurzamen en te besparen. Met een hele eenvoudige handeling, zoals het overstappen van energieleverancier, kun je in enkele klikken meteen honderden euro’s per jaar verdienen.

De app is nog volop in ontwikkeling. Zo is ons doel om door de gegevens van de slimme meter te analyseren, te verrijken met andere gegevens en door onze algoritmen te halen, gebouwspecifieke eigenschappen te voorspellen en verduurzamingsadviezen op maat te geven. Concreet kunnen we dan bijvoorbeeld voorspellen in hoeverre je woning is geïsoleerd en wat bepaalde maatregelen, zoals het plaatsen van HR-glas, voor effect zal hebben. Ook helpt het je met advies bij het vinden van de beste maatregelen om van het gas af te gaan. Want wij begrijpen dat je misschien wel van het gas af wilt, maar niet precies weet wat daarbij verstandig is.

Hoe meer gebruikers onze apps gebruiken, hoe slimmer onze algoritmen kunnen worden en hoe beter de geboden adviezen zullen zijn. Samen kunnen we elkaar dus helpen om te verduurzamen en te besparen. Op die manier dragen we samen bij aan de energietransitie.

Google Play Store Apple App Store

Eigenschappen

Gratis

Moben is gratis te gebruiken en zal voor de basisfunctionaliteiten ook altijd gratis blijven. Wij vinden dat verduurzamen en besparen voor iedereen mogelijk moet zijn. Geen vervelende limieten of advertenties, maar duidelijke adviezen waar je iets aan hebt.

Voor alle slimme meters

Moben is te gebruiken met alle typen slimme meters. De kans is heel groot dat jij zo’n meter hebt of op korte termijn (aangeboden) krijgt. Aanvullende apparatuur is niet noodzakelijk, wel is het nodig om ons onder strikte voorwaarden toegang te geven om je slimme meter door ons uit te laten lezen.

Veilig

Wij vinden privacy heel belangrijk en hebben dat als één van de uitgangspunten gebruikt bij het opzetten van deze dienst. Wij vragen niet meer gegevens dan strikt noodzakelijk en slaan alle gegevens veilig op. Je houdt altijd de controle over je eigen gegevens.

Mobiele apps

Apps zijn beschikbaar voor Android en iOS, dus hoogstwaarschijnlijk ook voor jouw smartphone! Installeren is eenvoudig en je kunt direct aan de slag.

Eenvoudig in gebruik

Verduurzamen en besparen op energie is leuk omdat onze diensten heel gebruiksvriendelijk zijn en gebouwd zijn rondom jou als gebruiker. Wij houden van techniek en doen er ondertussen achter de schermen alles aan om de geboden adviezen zo ‘slim’ mogelijk te maken en continu te verbeteren.

Direct besparen

Vanuit de geboden adviezen kun je direct aan de slag. Sommige aanpassingen, zoals het vervangen van een oude koelkast, zijn relatief eenvoudig door te voeren en verdienen zichzelf snel terug. Ook geven wij inzicht in voordelige energieleveranciers en kun je met enkele klikken soms honderden euro’s besparen, ieder jaar opnieuw! Het serviceniveau van deze leveranciers en hoe ‘groen’ ze zijn vinden wij net zo belangrijk als jij.