Energieverbruiksmanager

De slimme meter zou het leven een stuk eenvoudiger maken en beter inzicht geven in het energieverbruik. Sinds 2005 wordt de slimme meter in Nederland gebruikt, alleen blijven grote energiebesparingen nog uit. De voordelen lijken beperkt en hoe zit met je privacy? Wij houden natuurlijk rekening met je zorgen, maar zien vooral kansen en voordelen. Want verduurzamen en energie - en dus geld - besparen is voor iedereen, juist nu!

Is Moben dan wéér zo’n energieverbruiksmanager, waar er al zoveel van zijn? Vooral mooie grafieken met je verbruik over de afgelopen tijd, wat voor even leuk is, maar waar je eigenlijk niet zoveel aan hebt? Eenvoudige prognoses en kostenoverzichten, zonder echt slim te zijn? Wij kennen die verbruiksmanagers ook en gooien het over een andere boeg. Natuurlijk bieden wij die eenvoudige overzichten ook, maar dan nog veel meer.

Door de gegevens van de slimme meter te analyseren, te verrijken met andere gegevens en door onze algoritmen te halen, kunnen gebouwspecifieke eigenschappen worden voorspeld en verduurzamingsadviezen op maat worden gegeven. Concreet kunnen we bijvoorbeeld voorspellen in hoeverre je woning is geïsoleerd en wat bepaalde maatregelen, zoals het plaatsen van HR-glas, voor effect zal hebben. Ook helpt het je met advies bij het vinden van de beste maatregelen om van het gas af te gaan. Want wij begrijpen dat je misschien wel van het gas af wilt, maar niet precies weet wat daarbij verstandig is.

Via onze gratis en gebruiksvriendelijke apps krijg je direct toegang tot deze slimme functionaliteiten. Via zo’n app kun je je slimme meter scannen, registreren en snel van start. Wij starten vervolgens direct met het uitlezen van je slimme meter en het analyseren van die gegevens. Al snel kunnen we je adviezen op maat geven om te verduurzamen en te besparen. Met een hele eenvoudige handeling, zoals het overstappen van energieleverancier, kun je in enkele klikken meteen honderden euro’s per jaar verdienen.

Wij staan niet stil en werken ondertussen continu aan het verbeteren van de slimme functionaliteiten. Hoe meer gebruikers onze apps gebruiken, hoe slimmer onze algoritmen kunnen worden en hoe beter de geboden adviezen zullen zijn. Samen kunnen we elkaar dus helpen om te verduurzamen en te besparen. Op die manier dragen we samen bij aan de energietransitie.

Eigenschappen

Gratis

Moben is gratis te gebruiken en zal voor de basisfunctionaliteiten ook altijd gratis blijven. Wij vinden dat verduurzamen en besparen voor iedereen mogelijk moet zijn. Geen vervelende limieten of advertenties, maar duidelijke adviezen waar je iets aan hebt.

Voor alle slimme meters

Moben is te gebruiken met alle typen slimme meters. De kans is heel groot dat jij zo’n meter hebt of op korte termijn (aangeboden) krijgt. Aanvullende apparatuur is niet noodzakelijk, wel is het nodig om ons onder strikte voorwaarden toegang te geven om je slimme meter door ons uit te laten lezen.

Veilig

Wij vinden privacy heel belangrijk en hebben dat als één van de uitgangspunten gebruikt bij het opzetten van deze dienst. Wij vragen niet meer gegevens dan strikt noodzakelijk en slaan alle gegevens veilig op. Je houdt altijd de controle over je eigen gegevens.

Mobiele apps

Apps zijn binnenkort beschikbaar voor Android en iOS, dus hoogstwaarschijnlijk ook voor jouw smartphone! Installeren is eenvoudig en je kunt direct aan de slag.

Eenvoudig in gebruik

Verduurzamen en besparen op energie is leuk omdat onze diensten heel gebruiksvriendelijk zijn en gebouwd zijn rondom jou als gebruiker. Wij houden van techniek en doen er ondertussen achter de schermen alles aan om de geboden adviezen zo ‘slim’ mogelijk te maken en continu te verbeteren.

Direct besparen

Vanuit de geboden adviezen kun je direct aan de slag. Sommige aanpassingen, zoals het vervangen van een oude koelkast, zijn relatief eenvoudig door te voeren en verdienen zichzelf snel terug. Ook geven wij inzicht in voordelige energieleveranciers en kun je met enkele klikken soms honderden euro’s besparen, ieder jaar opnieuw! Het serviceniveau van deze leveranciers en hoe ‘groen’ ze zijn vinden wij net zo belangrijk als jij.